BUCATARII LA COMANDA cu sau fara aparatura incorporata - BUCATARII COMPLET UTILATE


Bucataria este vatra casei, un simbol al focului sacru, al prosperitatii si abundentei. Sau altfel spus, ea reprezinta un intreg mini-univers, in care functioneaza in deplin acord toate elementele primordiale: focul si apa, apoi vantul (aerisirea), fierul (ustensilele de bucatarie), lemnul si pamantul (blaturile, vesela, vasele din ceramica, lut etc)

Desi traim intes si mai tot timpul pe fuga BUCATARIA ramane pentru multi dintre noi locul in care nu numai ca pregatim hrana zilnica dar si locul in care ne regasim peste zi cu familia sau in care ne invitam cei mai apropiati prieteni.
De aceea functionalitatea este esentiala. Noi proiectam bucatarile dand valoare fiecarui detaliu, iar materialele si culorile atat de variate, disponibile in zilele noastre, nu mai lasa nici o idee neimplinita.

Misiunea noastra este de a gasi solutiille potrivite plecand de la functionalitatea bucatariei, la design, alegerea materialelor, producerea si montajul acestora in caminul dvs.

Bucatariile se pot organiza in cateva moduri relativ simple si usor de adaptat la necesitatile fiecaruia.

Bucatarii cu un front de lucru – sunt bucatarii mici, intre 2 pereti, care nu permit multe variante de mobilare, intalnite mai ales in apartamentele de bloc, dar care gandite in termeni ergonomici vor oferi maximul de confort.

 

 

 

 


Bucatarii cu doua fronturi - fie ca este vorba de fronturi dispuse in « L » sau de fronturi paralele aceasta poate satisface cele mai exigente gusturi in materie de amenajare si functionalitate.

                                                                      

Bucatarii cu insula – bucatrii cu spatiu generos, cu suprafete de peste 18-20 mp.

In orice bucatarie exista zone bine definite care, in procesul de pregatire al hranei, trebuie sa fie grupate in asa fel incat sa permita o foarte buna ergonomie a spatiului.Pozitionarea mobilierului, a aparaturii electrocasnice, stabilirea locurilor de depozitare ar trebui sa urmeze niste reguli precise, in asa fel incat sa se optimizeze comoditatea in miscari, siguranta si economia de timp a tuturor celor ce folosesc bucataria. De asemenea, vizibilitatea si iluminarea, aerisirile, izolatiile sunt factori importanti, deoarece bucataria este una dintre incaperile cu cele mai multe cerinte din casa: aburi, miros, fum, zgomot, toate au influenta asupra structurilor, materialelor si, nu in ultimul rand, asupra climatului intregii case. Iata de ce atunci cand va apucati de amenajarea bucatariei e cazul sa constientizati importanta fiecarui detaliu si sa respectati pe cat se poate pasii si principiile descrise mai sus.

Daca mobilierul nou de bucatarie va fi montat intr-o cladire veche, in care utilitatile sunt deja pozitionate ( gaz, apa, electric),  proiectantul va tine cont de acestea, in limitele posibile  si va incerca sa le “faca nevazute”. Uneori cu putin efort si din partea clientului acestea se mai pot muta astfel inacat tevi inestetice  sau defectuos amplasate sa nu dauneze functionalitatii si aspectului general.

Daca insa, mobilierul de bucatarie este destinat unui spatiu complet nou, recomandam clientilor inca din faza de proiectare a spatiului sa -si definitiveze cerintele legate de mobilierul de bucatarie, pentru a determina pozitia exacta a utilitatilor – existand astfel o colaborare, in avantajul sau, cu proiectantul mobilierului care la randul sau va conlucra si isi va usura munca ulterioara cu electricianul, cu insataltorul, cu echipa de constructie.